HOME

VERVOLGOPLEIDING STYLING

Welke opleiding past bij jou?
Wil je een op maat gesneden studieadvies? Mail je telefoonnummer en tijd waarop je gebeld wilt worden.
info@binnenhuisarchitectuur.nl

Je bent een talentvolle Stylist(e)?
Je wilt je carrière een boost geven?
Register-interieurontwerper?


Pasted Graphic

Om grotere opdrachten binnen te halen moet je natuurlijk meer te bieden hebben. Een badkamer ontwerpen? Een ruimte veranderen in een Bed & Breakfast? Een jaren dertig huis een nieuwe indeling geven?
Dit zijn natuurlijk de iets zwaardere opdrachten die in verhouding ook veel beter gehonoreerd worden. Deze studie sluit naadloos aan bij je stylingopleiding.
Waarmee kun je je kennis nog extra verbreden? Creatief omgaan met indelingen, ontwerptrucjes, presentatietechniek en begeleiding.

Snel
Je kunt het snel leren. Dit lukt natuurlijk alleen met mondelinge (één op één) begeleiding. Kleine groepjes, maximaal acht studenten kunnen we in een groep plaatsen.
De korte intensieve studie bestaat uit praktische theorie en je krijgt veel opdrachten. De opdrachten worden in de groep besproken. Hierdoor leer je snel en pikt de goede dingen dingen op van je medestudenten.

Programma:
Creativiteit
Ontwerptrucjes
Presentatietechniek
Materiaal- en werkomschrijving
Marketing

Opdrachten:
Indeling woonkamer/meubelopstelling
Lege uinit ombouwen tot high tech kantoor
Hotelkamerrenovatie in Cannes
Bestaand slaapkamer ombouwen tot badkamer
Keuken
Verlichting
Recreatie bungalow ontwerpen vanuit basismaten
Appartementje Amsterdamse Pijp en Jordaan
Renoveren jaren dertig huis

WAAR?
Zes mondelinge lessen van twee uur in Crailo (’t Gooi) op een toplokatie.

EXAMEN
Je kunt examen afleggen via de Stichting Orde van Register-interieurontwerpers. Het examen bestaat voor jou uit twee praktijkopdrachten.
Als je slaagt dan wordt je automatisch in het SOR register ingeschreven als Register-interieurontwerper (juridisch vastgelegd). Eventueel is het ook nog mogelijk om later een theorie gedeelte te volgen. Als je hiervoor ook slaagt dan kun je je ook inschrijven in het Master Register.

INVESTERING
Hoeveel moet je investeren om meer uit je zelf te halen?
Reken op zo’n 100 uur
Studiekosten € 650
Examenkosten € 100

VOOROPLEIDING
Een opleiding styling. Je kunt zonder problemen een programma van eisen vertalen in een moodboard. Je beheerst ook de basis informatie over veel gebruikte interieurprodukten.

INTERESSANT OM TE WETEN: WIE ZIJN WE?
The International Academy for Interior Design is onderdeel van het Instituut voor Binnenhuisarchitectuur.
Onlangs is het keuzedeel MBO ‘Binnenhuisarchitectuur’ gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties gevalideerd door het Ministerie van Onderwijs. Het concept is gebaseerd op het studiemateriaal van het IVB. Ook voor hogere opleidingen levert het IVB gespecialiseerde informatie zoals winkelarchitectuur.
Het CRKBO (Centraal Register Beroepsonderwijs) heeft de beroeps-opleidingen van het Instituut voor Binnenhuisarchitectuur namens het Ministerie van Onderwijs (wordt vertegenwoordigd door het CPION (Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland) vrijgesteld van BTW. Geregistreerd onder de naam International Academy for Interior Design.