

HOME
Deel 2
WAT KAN ER ALLEMAAL FOUT GAAN BIJ EEN NIEUWE KEUKENINRICHTING?


Het werkvlak tussen kookplaat en spoelbak(ken) is erg belangrijk. De ervaring leert, dat hierop de meeste (werk)handelingen worden verricht. Het advies is ongeveer 60 tot 90 cm.

Heel vaak is de draairichting van de keukendeur verkeerd gekozen. Nu moet je om de deur heen lopen en om het aanrechtvlak te gebruiken eerst de deur weer sluiten.
CHAMPIGNONS DORDOGNE
Wat heb je nodig?
* bierbeslag
* kleine champignons of grotere in stukken gesneden (per persoon ongeveer 6 à 7 stukken)
* knoflooksaus
* gehakte peterselie
Steek de champignons aan een prikker, haal ze door het bierbeslag en frituur in olie van 180 graden C.
Bak tot goud-geel en krokant, laat uitlekken op wat keukenpapier en smaak af met een beetje zout. Schik de champignonbeignets op een schaal, bestrooi met gehakte peterselie en serveer met de warme knoflooksaus
KNOFLOOKSAUS (je kunt natuurlijk ook kant-en-klare saus gebruiken)
* 1/2 gesnipperde kleine ui/sjalot
* 1 eetl knoflookpuree
* 50 ml gevogeltefond
* 150 ml room scheutje sherry/wittewijn
* 20 gram beurre manié (één deel boter en één deel bloem, door elkaar gemengd)
* iets bouillonpoeder
Fruit de ui aan in een beetje boter, zonder te kleuren. Voeg de knoflookpuree toe en fruit even mee. Blus af met de sherry en voeg de gevogeltefond toe.
Breng alles aan de kook en giet de room erbij, licht afbinden met de ‘beurre manié’ en afmaken met een beetje (tuinkruiden-) bouillonpoeder of zout.
BIERBESLAG
* 2 dl bier
* 185 gram bloem
* 1 ei
* ½ theelepel zout
Ei, zout en bier mengen, bloem in drie delen toevoegen. Beslag even laten rusten.
HOME
